1) Μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο ήδη ,στις ΗΠΑ δημιουργήθηκε ειδικό στρατόπεδο ερευνών στο Fort Detrick του Μέρυλαντ, όπου πειραματίζονταν με διάφορους ιούς και βακτήρια, μεταξύ των οποίων και με τον ιό της γρίπης των πτηνών. Από το 1947 δε δημιουργήθηκε και ειδική επιτροπή βιολογικού πολέμου. Στη δεκαετία του `80,όπου έχουμε ραγδαία ανάπτυξή της Βιοτεχνολογίας, ο αμερικάνικος στρατός επένδυε 90 εκατομ. δολ. κάθε χρόνο στην έρευνα για γενετικά τροποποιημένους (γ.τ.) μικροοργανισμούς σαν βιολογικά όπλα. Το δε Πεντάγωνο χρηματοδοτούσε 51 προγράμματα εκ των οποίων τα 23 ασχολούνταν με το πώς γ.τ. μικροοργανισμοί θα αποφεύγουν τα υπάρχοντα γνωστά σε όλους εμβόλια και αντιβιοτικά (εκτός φυσικά από τα δικά τους μυστικά παρασκευάσματα). Ανάλογη δραστηριότητα είχαμε και στην πρώην Σοβιετ. Ένωση, όπως π.χ. στο εργοστάσιο βιολογικού πολέμου στο Swerdlowk, όπου, σύμφωνα με κατοπινές δηλώσεις επιστημόνων που εργάζονταν εκεί, παράχθηκαν γ.τ. ιοί που δεν τους έπιανε κανένα εμβόλιο ή αντιβιοτικό και έθεταν σε αχρηστία το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.
2) Μέχρι τώρα έχουν μελετηθεί πλήρως οι κώδικες πάνω από 70 ειδών βακτηρίων και ιών από τους γενετιστές επιστήμονες. Γνωρίζουν προφανώς πώς και τι μετάλλαξη μπορούν να υποστούν οι γνωστοί ιοί της γρίπης των πτηνών, όταν έρθουν σε επαφή με τους ιούς της ανθρώπινης γρίπης. Στο εργαστήριο επίσης μάλλον θα έχουν παρασκευάσει και τα αντίστοιχα αντίδοτα. Τους έχει ξεφύγει η διαδικασία μετάλλαξής τους στη φύση ή τα κρατάνε στα συρτάρια τους; Μήπως περιμένουν να κάνουν τη δουλειά τους πρώτα τα ΜΜΕ και μετά, έχοντας εξασφαλίσει την "πατέντα", περιμένουν να θησαυρίσουν από την απειλή της πανδημίας γρίπης;
3) Κάποιοι ήδη θησαυρίζουν από αυτό, όπως ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο υπουργός πολέμου της κυβέρνησης Μπούς, που είναι ένας από τους μεγαλομετόχους της εταιρείας βιοτεχνολογίας Gelead Sciences. H εταιρεία έχει την πατέντα (τα δικαιώματα) του φαρμάκου Tamiflu, που παρασκευάζεται από την φαρμακευτική εταιρεία Roche, και παίρνει το 10% από τις πωλήσεις του. Το φάρμακο έγινε ανάρπαστο και εξαφανίστηκε από τα φαρμακεία πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων και της χώρας μας. Η μετοχή της εταιρείας λοιπόν εκτοξεύθηκε από τα 35 στα 47 δολ. Σύμφωνα με το CNN ο Ράμσφελντ, μέσα σε 6 μήνες έγινε πλουσιότερος κατά 1.000.000 δολ. (ο πλουσιότερος της αμερικ. κυβέρνησης). Δεν έχει καμία σχέση με τις εξελίξεις ο άνθρωπος, προς θεού!
4) Πολλοί άλλοι μεγαλομέτοχοι εταιρειών βιοτεχνολογίας περιμένουν να κάνουν το ίδιο, αφού αυτό που απασχολεί τους αρμόδιους υγείας σε όλο τον κόσμο, είναι το πώς θα παραχθεί, όσο γρηγορότερα γίνεται, το εμβόλιο της γρίπης των πτηνών. Όπως λέει ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης, Marc Siegel: "Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούμε το αβγό ενός πτηνού για να κάνουμε εμβόλια, ενώ με τη γενετική μηχανική θα μπορούσαμε να παράγουμε εκατομμύρια εμβόλια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα". Φαίνεται καθαρά που το πάνε. Και μέσα από αυτή την περίπτωση προωθούν την γενετ. μηχανική και οι εταιρείες βιοτεχνολογίας πρόκειται να συγκεντρώσουν τα τεράστια κεφάλαια, που χρειάζονται για να επενδύσουν στον τομέα τους.
5) Το ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει τον καθένα μας είναι: τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά είναι η λύση για τον πληθυσμό ή είναι η λύση για τις εταιρείες; H όλη ιστορία μέχρι τώρα δείχνει ότι καταναλώθηκαν ή φυλάγονται για κατανάλωση ή έχουν παραγγελθεί για μελλοντική κατανάλωση φάρμακα και εμβόλια, τα οποία είναι άχρηστα και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν για παράδειγμα τον ιό που εμφανίσθηκε στην Τουρκία. Ενώ επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη 18 ανθρώπινων κρουσμάτων σε μια εβδομάδα και 3 παιδιά πέθαναν χωρίς να μπορέσουν να βοηθήσουν τα υπάρχοντα φάρμακα, κάποιοι εμφανίζουν πολύ ήπια ή καθόλου συμπτώματα (μεταξύ αυτών π.χ. και δύο νεαρά αδέλφια 4 και 5 ετών). Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Archives of Internal Medicine καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το στέλεχος Η5Ν1 (ο ιός που έχει(;) μεταλλαχθεί και μεταδίδεται στον άνθρωπο) προκαλεί ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων, αλλά οι γιατροί στην Ασία εντόπισαν προφανώς μόνο τα βαρύτερα περιστατικά, δηλ. τα άτομα που είχαν που είχαν το πιο εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα(α.σ.). Το ίδιο έγινε και με την περίπτωση του λεγόμενου ιού του SARS, πριν λίγα χρόνια, όπου υπολογίσθηκε ότι μόλυνε περίπου 8.000.000 και πέθαναν μόνο 800 άνθρωποι, πιθανά όσοι είχαν ένα α.σ., είτε ήδη εξασθενημένο, είτε παροπλισμένο από την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών.
Μήπως λοιπόν η λύση, όπως και για τις άλλες ασθένειες, είναι ένα ισχυρό α.σ.; Αλλά αυτό πώς θα το πετύχουμε; Όχι βέβαια ακολουθώντας τη συμβουλή των ιατρικών και κτηνιατρικών υπηρεσιών που μας προτείνουν να καταναλώνουμε π.χ. πτηνοτροφικά προϊόντα μόνο από μεγάλες, ελεγχόμενες και αποστειρωμένες πτηνοτροφικές μονάδες. Όλοι ξέρομε ότι τα πουλερικά και τα αβγά τους κάθε άλλο παρά θα μας ενδυναμώσουν το ανοσ. μας σύστημα. Αντίθετα, με τα τόσα αντιβιοτικά που περιέχουν(τα πουλερικά τους εκτρέφονται εκτός των άλλων, καθημερινά με αντιβιοτικά), όταν εισέλθουν μέσα μας, μας το σμπαραλιάζουν σιγά-σιγά. Αυτές οι συμβουλές το μόνο που θα πετύχουν είναι να συντρίψουν τους μικροπτηνοτρόφους, τους βιοπτηνοτρόφους και αυτούς που έχουν ελευθέρας βοσκής πουλερικά. Εμείς αντίθετα θα πρέπει να τρεφόμαστε όσο γίνεται πιο υγιεινά ενδυναμώνοντας το α.σ. και αν χρειαζόμαστε πτηνοτροφικά προϊόντα να τα αναζητούμε ακριβώς από αυτούς που αναφέρονται πιο πάνω και με μεγάλο κόπο τα παράγουν με υγιεινό τρόπο.
6) Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ανωτέρω παραγωγοί δεν χρειάζεται να προσέχουν. Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουν την υγεία ούτε τη δική τους, ούτε της οικογενείας τους, ούτε των πελατών τους καταναλωτών. Να είναι σε επιφυλακή για να μη μεταδοθεί ο ιός στα πουλερικά τους και αν τυχόν εμφανισθεί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.
7) Για τη μετάδοση του ιού έχουν ενοχοποιηθεί τα αποδημητικά πουλιά. Η περίπτωση της Τουρκίας όμως έρχεται να το αμφισβητήσει αυτό. Γιατί να μεταδόθηκε μόνο στην Τουρκία, αφού τα αποδημητικά πουλιά πέρασαν και από τις γειτονικές της χώρες; Μήπως μεταδόθηκε από άλλους δρόμους και πρακτικές; Στην Τουρκία οι μεγάλες πτηνοτροφικές μονάδες στέλνουν φορτηγά με γερασμένα κοτόπουλα και τα πουλούν μισοτιμής στους φτωχούς αγρότες των χωριών και των μικρών πόλεων. Το τελευταίο φορτίο στο Ντογκουμπαγιαζίτ (όπου σημειώθηκαν οι τρεις θάνατοι)έφθασε στην μικρή πόλη δύο ή τρεις εβδομάδες πριν την εμφάνιση των θανατηφόρων κρουσμάτων. Οι μικροί πτηνοτρόφοι λοιπόν καλά θα κάνουν να προσέχουν όχι μόνο αν περνάνε αποδημητικά πουλιά από την περιοχή τους, αλλά και από πού προμηθεύονται τα πουλερικά τους. Καλύτερα να τα βγάζουν με τις κλώσες τους.
8) Και μια τελευταία παρατήρηση: μια και μιλάμε για υστερία από τα ΜΜΕ, γιατί δεν τα πιάνει υστερία με το θέμα των Μεταλλαγμένων σπόρων ,που προωθούν ακριβώς οι ίδιες εταιρείες βιοτεχνολογίας, και που αποδεδειγμένα θα μολύνουν όλες τις άλλες ποικιλίες και υπάρχουν ήδη στοιχεία ότι προκαλούν στον άνθρωπο αλλεργίες και τοξικότητα( μέχρι και θανάτους) και που θα μας μετατρέψουν όλους σε πειραματόζωα, αν τυχόν γενικευθεί η χρήση τους;;
Γ.ΚΟΛΕΜΠΑΣ, από την Κίνηση ενάντια στα Μεταλλαγμένα Μαγνησίας.
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|