Οικολογική Επιθεώρηση

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Τι είναι η Πράσινη Οικονομία;

E-mail Εκτύπωση

Ημερίδα για την οικονομική κρίση, την Πράσινη Οικονομία και το «Green New Deal» διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στην Αθήνα στις 20/2/2009.

Παρόμοια ημερίδα με θέμα «Οικονομική Κρίση και Πράσινη Οικονομία / Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο» διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι και στη Θεσσαλονίκη στις 22/2.

Συμμετείχαν ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον κ. Στ. Δήμας, βουλευτές των Ευρωπαίων Πράσινων και αξιόλογοι εκπρόσωποι του επιστημονικού κόσμου.

Συζητήθηκαν πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές της «πράσινης» εναλλακτικής πρότασης για την οικονομία, έννοιες όπως «βιώσιμη ανάπτυξη», «απο-ανάπτυξη», «πράσινη οικονομία», «κοινωνική οικονομία» κ.ά.

Επιλέξαμε ορισμένες παρουσιάσεις που πιστεύουμε ότι θα ενδιαφέρουν το ευρύτερο κοινό:

 ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Του Θοδωρή Πελαγίδη, Καθηγητή οικονομικής ανάλυσης Πανεπιστημίου Πειραιώς (58K)

 ΑΠΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ, η μόνη βιώσιμη απάντηση στην οικονομική και περιβαλλοντική κρίση Γ. Καλλής, καθηγητής στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (80K)

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αντιγόνη Δαλαμάγκα, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Δίκτυο RRE - USE (269K)

 ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΡΙΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Εισήγηση της Θεματικής Ομάδας Οικονομίας προς το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων (125K)

 H ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Γ. Δημαράς, κατασκευαστής, μέλος της Θεματικής Ομάδας Οικονομίας των Οικολόγων Πράσινων (49K)