Οικολογική Επιθεώρηση

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τη ρύπανση στον Σαρωνικό

E-mail Εκτύπωση
image Τουλάχιστον 1.500 κυβικά πετρελαιοειδών έχουν αντληθεί έως τώρα από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο κοντά στη Σαλαμίνα, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Τουλάχιστον 1.500 κυβικά πετρελαιοειδών έχουν απαντληθεί από το Αγία Ζώνη

E-mail Εκτύπωση
image Στη Σαλαμίνα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες απορρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών, ενώ στις εργασίες συμμετείχαν 30 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Βουλή: Σχέδιο νόμου για την υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης του γάλακτος

E-mail Εκτύπωση

Θέματα που αφορούν την υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης του γάλακτος και του γάλακτος ως συστατικού γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και του κρέατος, ρυθμίζει μεταξύ άλλων σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που κατατέθηκε στη Βουλή, με τον τίτλο «Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις».

Με το σχέδιο νόμου καθίσταται υποχρεωτική η επισήμανση προέλευσης του γάλακτος καθώς και του γάλακτος ως συστατικού στα γαλακτοκομικά προϊόντα και ορίζονται κατά περίπτωση οι σχετικές ενδείξεις.

Επίσης καθορίζεται το νομοθετικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα διενεργούνται οι σχετικοί έλεγχοι και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις (πρόστιμο από 500 έως 300.000 ευρώ) στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα προαναφερθέντα.

Με τις διατάξεις του σχ

...

Read more:

 

ΠΕΝΕΝ: Έλεγχοι σε όλα τα δεξαμενόπλοια και απόσυρση των παλαιών

E-mail Εκτύπωση
image Ο επικεφαλής του ναυτεργατικού σωματείου της ΠΕΝΕΝ πρότεινε την απόσυρση των παλαιών γηρασμένων και επικίνδυνων πλοίων ως ένα ελάχιστο πλαίσιο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Σαντορινιός: «Κάνουμε και λάθη» - εκτιμήσεις για ρύπανση 300 τόνων μαζούτ

E-mail Εκτύπωση
image Μέσα στις επόμενες 20 με 30 ημέρες θα έχει καθαριστεί το μεγαλύτερο τμήμα των ακτών και των θαλασσών που επιμολύνθηκαν από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» , τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Ν Σαντορινιός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υπενθυμίζοντας πως για την ώρα απαγορεύεται το μπάνιο στις πληγείσες ακτές.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Σοκ προκαλεί η εικόνα του βυθού στη Σαλαμίνα

E-mail Εκτύπωση
image Αίσθηση προκαλεί υποβρύχια λήψη από τη θαλάσσια περιοχή στην Σαλαμίνα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΜΚΟ Αρχιπέλαγος, και καταγράφει την καταστροφή μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Πειραϊκής

E-mail Εκτύπωση
image Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη ρύπανση της θάλασσας και των ακτών του Πειραιά πραγματοποίησαν σήμερα κάτοικοι της Πειραϊκής, οι οποίοι βρέθηκαν στον όρμο της Αφροδίτης στον Σταυρό.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Σαρωνικός SOS: Όσα θέλεις να ξέρεις

E-mail Εκτύπωση
Μαζέψαμε όλες τις απορίες σχετικά με τη διαρροή πετρελαίου στον Σαρωνικό και προσπαθήσαμε να απαντήσουμε όσο πιο αναλυτικά γίνεται.

Σαρωνικός SOS: Όσα θέλεις να ξέρεις

© Giorgos Moutafis / Greenpeace

Τι συνέβη;
Τα ξημερώματα της Κυριακής (10/9) βούλιαξε για άγνωστους λόγους το δεξαμενόπλοιο Αγία Ζώνη ΙΙ (ιδιοκτησίας FOS petroleum) νοτιοδυτικά της βραχονησίδας Αταλάντης, κοντά στην Ψυτάλλεια. Το δεξαμενόπλοιο είχε φορτίο 2.200 τόνους μαζούτ και 340 τόνους ναυτιλιακά καύσιμα και - σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ) - η διαρροή αφορά στο 5% (δηλαδή 135 τόνοι) του φορτίου. Ωστόσο, είναι πιθανόν η ποσότητα που διέρρευσε ν

...

Read more:

 

Νερά «καθαρότερα από πριν» σε 20 μέρες υπόσχεται ο Σαντορινιός

E-mail Εκτύπωση
image Για την έκταση των θαλάσσιων ρύπων ο κ. Σαντορινιός τόνισε πως «δεν υπάρχει κηλίδα με την έννοια της πετρελαιοκηλίδας» αλλά μόνο «διάσπαρτες κηλίδες» πετρελαίου σε όλη την περιοχή από τον Πειραιά μέχρι και την Γλυφάδα και τη Σαλαμίνα.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Αποστολή σκάφους απορρύπανσης από την ΕΕ για την πετρελαιοκηλίδα

E-mail Εκτύπωση
image Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η Ελλάδα ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας τη συνδρομή σκάφους κατά τις επιχειρήσεις απορρύπανσης.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Έφυγε από τη ζωή το γηραιότερο πάντα του κόσμου

E-mail Εκτύπωση
image Ο 37 ετών Basi έφυγε εχθές από τη ζωή όπως ανακοίνωσε το κέντρο προστασίας στο οποίο μεγάλωσε στην Κίνα.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Μηνύσεις των δήμων και των ιδιωτών που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα

E-mail Εκτύπωση
image Έντονη είναι η δυσοσμία στα νότια προάστια ενώ πολλές επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να κλείσουν κυρίως λόγω της δυσοσμίας.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Σε 20 με 30 ημέρες θα καθαρίσει η πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό

E-mail Εκτύπωση
image Η στεγανοποίηση του δεξαμενόπλοιου έχει σχεδόν επιτευχθεί είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Καλαματιανός επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα πετρελαιοειδή ταξιδεύουν με τους ανέμους και δεν πρόκειται για νέα μόλυνση σε Ελληνικό και Γλυφάδα.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Στην παραλία της Γλυφάδας έφτασε η πετρελαιοκηλίδα από το Αγία Ζώνη ΙΙ

E-mail Εκτύπωση
image Ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Παπανικολάου απευθύνει έκκληση σε κατοίκους και επισκέπτες να μην κατεβαίνουν για μπάνιο στις παραλίες του Δήμου.

Authors: skai.gr

...

Read more:

 

Σαρωνικός SOS

E-mail Εκτύπωση
Ακτιβιστές της Greenpeace που βρίσκονται στην Σαλαμίνα ξεδίπλωσαν πανό με το μήνυμα “Σύντομα σε μία παραλία κοντά σας” στην παραλία Λιμνιώνα στα Σελήνια, στέλνοντας ένα μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση για τους σοβαρούς και μη αναστρέψιμους κινδύνους που κρύβει για τη χώρα η ακόρεστη δίψα μας για πετρέλαιο.

 Σαρωνικός SOS

Μετά την οικολογική καταστροφή στην Σαλαμίνα, η εξάπλωση της πετρελαιοκηλίδας στις ακτές της Αττικής επιβεβαιώνει την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κίνδυνο εξάπλωσης της ρύπανσης και σε άλλες ακτές του Σαρωνικού. Ομάδα ακτιβιστών και εθελοντών της Greenpeace βρίσκεται ήδη στον Σαρωνικό,

...

Read more:

 

Ενεργειακή, κοινωνική πολιτική με επιδόματα ή επενδύσεις;

E-mail Εκτύπωση
Η Greenpeace βρίσκεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της εκστρατείας της για την προώθηση της ηλιακής οικονομίας στην Ελλάδα. Θα συμμετάσχει στην εκδήλωση του ΥΠΕΝ για την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τις Ενεργειακές Κοινότητες ως εργαλείο καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας, που αποτέλεσε πάγιο αίτημα της Greenpeace την τελευταία τριετία.
“Το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες, παρά τα περιθώρια βελτίωσης που έχει (παραπομπή σε σχόλια) είναι η πρώτη συντεταγμένη πολιτική προσπάθεια να καταπολεμηθεί η ενεργειακή φτώχεια με καινοτόμα, αποδοτικά και κοινωνικά δίκαια εργα
...

Read more:

 

Από την πιο ανέγγιχτη γωνία της Ευρώπης

E-mail Εκτύπωση

Όταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο βγάζει μία απόφαση, το επόμενο βήμα είναι να εφαρμοστεί. Στην Πολωνία, όμως συμβαίνει το αντίθετο για αυτό και βρίσκομαι εδώ. O Υπουργός Περιβάλλοντος αγνοεί προκλητικά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και οδηγεί ένα από τα τελευταία αρχέγονα δάση της Ευρώπης στην καταστροφή. Για αυτό βρισκόμαστε εδώ, ακτιβιστές από 13 ευρωπαϊκές χώρες. Είναι πλέον το τελευταίο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε μπροστά σε αυτή την αδικία.

Ο Πολωνός Υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Jan Szyszko, αποφάσισε πέρσι να αυξήσει δραματικά την υλοτομία στο δάσος Białowieża, με την δικαιολογία ότι έτσι θα σταμα

...

Read more: