Οικολογική Επιθεώρηση

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Κ.Λ.Α.Τ.Α.Ρ.Ω.

E-mail Εκτύπωση
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ, μετά από πολύωρη και επιστημονικά τεκμηριωμένη συνεδρίαση με την παρουσία όλων των μελών του, για την ημέρα αφιερωμένη στις «ευρωπαϊκές πόλεις χωρίς αυτοκίνητο», αποφάσισε παμψηφεί τη συμμετοχή της ΒΙΟΖΩ σε ένα λαϊκό κίνημα, που υπερασπίζει το αυτοκίνητο και την επιστημονική πρόοδο, που διαφοροποιεί τον άνθρωπο από τον πεζό και τα κατώτερα είδη. Στο:

Κίνημα Λαϊκής Απελευθέρωσης Του Αυτοκίνητου Ρύπων Ωχ-ημάτων

Κ.Λ.Α.Τ.Α.Ρ.Ω.

Οι βασικές θέσεις του Κινήματος «ΚΛΑΤΑΡΩ» είναι:

Οι πεζοί είναι παράνομοι

Οι πεζοί καταλαμβάνουν χώρο στα πεζοδρόμια, -τα οποία ανήκουν στους δρόμους- εμποδίζουν όταν κινούνται στις διαβάσεις, γίνονται πρόξενοι ατυχημάτων και εισπνέουν τους ρύπους των αυτοκινήτων μας χωρίς να μας ρωτήσουν.

Κατασκευάζονται ράμπες για τα άτομα με κινητικά προβλήματα με την παράλογη αξίωση να μην παρκάρει αυτοκίνητο εκεί.

Αναλογιστήκατε τι προβλήματα προκύπτουν από την ασύδοτη συμπεριφορά των ηλικιωμένων και των ατόμων με παντός είδους κινητικά προβλήματα, που έχουν το θράσος να κυκλοφορούν όποτε τους καπνίσει σε βάρος του κοινωνικού αγαθού της ταχύτητας των Ι.Χ;

Τι χρειαζόμαστε τις παιδικές χαρές και το πράσινο όταν δεν μπορούμε να παρκάρουμε εκεί μέσα τα αυτοκίνητά μας; Στο κάτω κάτω τα παιδιά έχουν τα μπαλκόνια στις πολυκατοικίες, την τηλεόραση και τα play station για να εκτονώνονται.

Ας ενώσουμε όλοι τις προσπάθειές μας για να περάσει νόμος που θα θέτει εκτός νόμου τους πεζούς

Να καταργηθούν πάρκα και πλατείες και στην θέση τους να δημιουργηθούν πολυώροφα πάρκινγκ. Ένα απλό ισόγειο πάρκινγκ, όπως αυτά που κατασκευάζουν οι δήμαρχοι, όταν τσιμεντάρουν τους ελεύθερους χώρους, που απλώς θα καλύψει τα αρχαία δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα.

Τι τα θέλουμε τα δέντρα, τα αρχαία και όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα, όταν δεσμεύουν πολύτιμους χώρους από τα αυτοκίνητα. Να επιστραφούν τα αρχαία ντουβάρια σε κείνους που μας τα φόρτωσαν χωρίς να μας ρωτήσουν αν τα θέλουμε.

Να γκρεμιστούν το αρχαιολογικό μουσείο και το μουσείο βυζαντινού πολιτισμού και να γίνουν πολυώροφα πάρκινγκ.

Να ολοκληρώσουν άμεσα οι νέοι Δήμαρχοι, που θα εκλεγούν στις 15 Οκτωβρίου το πρωτοποριακό έργο της απελευθέρωσης των πλατειών από τα παγκάκια, ώστε να μην χασομεράνε οι νέοι, οι συνταξιούχοι και οι μετανάστες. Να μετατραπούν οι πλατείες σε χώρους στάθμευσης που τόσο ανάγκη έχει η πόλη. Δεν χρειαζόμαστε ημίμετρα. Χρειαζόμαστε συνεπή πολιτική που να ολοκληρώνει αυτό που ξεκίνησαν οι προκάτοχοί τους.

Δεν ζητάμε να καταργηθούν οι λεωφορειολωρίδες. Ζητάμε: Να επιτραπεί ελεύθερα η κίνηση των ΙΧ σε αυτές και να μη μας καταγράφουν οι κάμερες. Να χρησιμοποιηθούν οι κάμερες για την παρακολούθηση των πεζών, που ασύστολα και παράνομα κυκλοφορούν στους δρόμους τη στιγμή που αυτοί φτιάχτηκαν με δικά σας λεφτά για την ταχύτερη κίνηση των αυτοκινήτων.

Να ξαναδούμε με ανοιχτό πνεύμα και έξω από παρωχημένα στερεότυπα, αν χρειάζονται τόσα πολλά δέντρα στην πόλη, που χωρίς να προσφέρουν τίποτε, δυσκολεύουν το παρκάρισμα και προκαλούν φθορές, όταν πέφτουν τα κλαδιά τους πάνω στα αυτοκίνητά μας.

Να απαγορευτεί η άσκοπη κυκλοφορία των πεζών στο δρόμο. Κανένας πεζός στο δρόμο παρά μόνο όταν αποδεδειγμένα κινείται από και προς το αυτοκίνητό του.

Εμπρός λοιπόν για το προοδευτικό επιστημονικό κίνημα Κ.Λ.Α.Τ.Α.Ρ.Ω. (Κίνημα Λαϊκής Απελευθέρωσης Του Αυτοκίνητου Ρύπων Ωχ-ημάτων). Ένα κίνημα για την απελευθέρωση των αυτοκινήτων από την καταπίεση πεζών.

Εμπρός για περισσότερο χώρο για τα Ι.Χ. στα πεζοδρόμια, στους δρόμους, στα πάρκα, στην παραλία, στις αυλές των σχολείων, στις εισόδους των πολυκατοικιών. Επιχωμάτωση των θαλασσών, ει δυνατόν με αρχαία. Στις τρύπες που θα σκαφτούν στις πόλεις για να εξασφαλιστεί το χώμα για το μπάζωμα, να γίνουν υπόγεια πάρκινγκ για το λαό.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στο λαϊκό κίνημα Κ.Λ.Α.Τ.Α.Ρ.Ω. (Κίνημα Λαϊκής Απελευθέρωσης Του Αυτοκίνητου Ρύπων Ωχ-ημάτων). Ένα κίνημα που υπερασπίζει το αυτοκίνητο και την επιστημονική πρόοδο, που διαφοροποιεί τον άνθρωπο από τον πεζό και τα κατώτερα είδη.

Στείλτε σε όλους τους γνωστούς σας την φωνή του ΚΛΑΤΑΡΩ

Η Ένωση μεγάλων Δήμων και τα Υπουργεία Μεταφορών και Περιβάλλοντος (πρώην Δημοσίων Έργων) προειδοποιούν:

Το περπάτημα κάνει κακό στο αυτοκίνητο

--------------------------------------------------------------------------------

* Η αρχική πρόταση και η επιστημονικά τεκμηριωμένη εισήγηση προήλθε από την Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας»

--------------------------------------------------------------------------------

ΒΙΟΖΩ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ"

Αγ. Κωνσταντίνου 12, Ομόνοια, 10431 Αθήνα. Τηλ: 210-5222323, 697-9734591, Ηλ.Ταχ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.